De sidste mange måneder har vi hos os arbejdet med etablering af nyt selskab og med udvikling af ny software - nye dialogværktøjer og test-miljøer til brug for organisationer og ledere, der ønsker at øge deres digitale modenhed og styrke organisationens evner til digital transformation (de 10+3 evner).
Det er første gang, jeg selv har været direkte involveret i et agilt software udviklingsprojekt – og pyha, det har været noget af en proces… der har været kommunikationsproblemer, leverandørsamarbejdsvanskeligheder, forsinkelser, fejl i koden, etc., - klassiske problemstillinger i software-udviklingsprojekter, men også til tider enormt frustrerende. Glæden er derfor stor, at vi nu er klar med første version af softwaren, en software som er bygget op af standardmoduler, som ikke bare på den korte banen giver os stor fleksibilitet, men også giver os mulighed for fortsat udvikling de næste mange år, med nye funktionaliteter, nye avancerede dataanalysemuligheder (forhåbentlig såvel præskriptive og prædiktive), nye tests, nye integrationer og meget mere.
Men en hård fødsel har det været og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har krævet, at jeg mange gange har måtte minde mig selv om, at ambidekstralitet, agilitet og digitale visioner er vigtige evner – når vi har stået i udfordringer, som har krævet risiko-villighed, mod, accept af-at-fejle, tålmodig med softwareleverandørens medarbejdere, og ikke mindst fastholdelse af visionen.
Visionen har i mange år været at tilbyde ledere og organisationer digitale værktøjer, der kan bidrage til den digital strategiske udvikling i og af organisationen og ledere på alle niveauer, ikke bare i Danmark og Norge, men også i resten af verden. For at kunne realisere denne vision spurgte jeg i april måned sidste år, Peter Søndergaard, tidligere Executive Vice President hos Gartner Research & Advisory, om han ville hjælpe mig. Det sagde han ja til, hvilket jeg er meget taknemlig for. Vi blev hurtig enige om jeg skulle etablere et nyt selskab med Peter som hovedinvestor og bestyrelsesformand. Og det blev til DI2X, som formelt blev etableret i efteråret.
Visionen med DI2X er helt overordnet at hjælpe ledere og organisationer til at hjælpe sig selv i deres digitale modning og læringsrejse.
Digitalisering er ikke et projekt, hvor der er en statsdato og et slutpunkt. Men derimod en større og kontinuerlig læringsrejse med større ændringer af alt lige fra forretningsmodeller, ledelsesformer og strategier til brugen af data – og det gør den digitale modenhedsrejse kompleks. Det kræver en kontinuerlig indsats, hvor man konstant udforsker og afprøver, for så igen at udforske og afprøve. Vores landchef i Digitaliseringsinstituttet i Norge, Eirin Folde, viser det således:
Eirin mener; ”Det er viktig å bruke empiriske verktøy for å forstå ledere og ansattes holdninger og handlinger. Hvis målinger avslører at medarbeidernes nåværende atferd er i konflikt med ønskede kulturelle verdier og neste skridt i den digital omstillling, er det viktig å gjøre en tydelig innsats på å kommunisere og modellere kulturen og mindsettet gjennom hele organisasjonen. Kravene og forventningene til dagens mangfoldige og mobile arbeidsstyrke krever en organisasjon som lærer å utvikle seg.»
Digital transformation kalder på udvikling af et fælles digitalt mindset og et fælles sprog, der gør det muligt tale om det næste vigtige skridt i omstillingen. Det handler om digitaliseringens betydning for organisationen, om de konkrete handlinger og tiltag, og det handler om brug for, og indsigter i, de ledelsesmæssige og organisatoriske evner, som organisationen eller virksomheden mangler i dag – eller får brug for i fremtiden.
En sådan transformation kræver fælles organisatoriske indsigter på flere niveauer. Også i særdeleshed blandt ledelsen, og for de fleste ledere er der brug for at hjælp til selv at tage de næste skridt på den fortløbende digitaliseringsrejse. Ifølge Peter Søndergaard er det;
”ikke muligt fuldt ud at digitalisere en organisation med mindre hele ledelsen er aktivt involveret. DI2X er interessant og nytænkende på markedet, fordi værktøjerne både hjælper ledergrupper på tværs af organisationen og lederne individuelt på deres digitale rejse. Samtidig er det interessant, at DI2X tilbyder hjælp til selvhjælp og dermed lægger op til, at den digitale modenhed skal komme indefra organisationen selv. Markedets størrelse er næsten uendeligt, og DI2X er som software-baseret virksomhed bygget op om en skalerbar forretningsmodel, hvor der både kan sælges direkte og via partnerskaber.”
Med håb om at flere af jer, der læser med her, vil kunne få glæde af vores nye værktøjer, og det hvad enten du er leder, konsulent eller underviser. Hos os glæder vi os i hvert fald til de næste mange år og til at møde nye samarbejdspartnere ikke bare i Danmark og Norge, men også i resten af verden 😊 Har du lyst til at høre mere og selv prøve testene er du meget velkommen til at tilmelde dig vores lanceringsevent, som du kan læse mere om i nyhedsbrevet her i februar måned.